viernes, 2 de marzo de 2018

ALEDÓN:“…EIXE LLOC VIRTUAL DE DIÀLEG CONSTRUCTIU ENTRE CONFRARES QUE ES EOS (ENCONTRES I OPINIÓ SETMANASANTERA), ENTITAT QUE ORGANITZA CADA ANY ESTE SOPAR DE LA CREU MARINERA”

Dedicat a Ombuena
PARAULES DE EN JOSEP ALEDÓN I ESBRI LA NIT DEL  XII SOPAR LA CREU MARINERA. 
Molt bona nit a tots.
En primer lloc voldria presentar-me: Me diuen Pep Aledón, soc del Canyamelar, no soc confrare de cap entitat de les que formen la Setmana Santa Marinera, pero, no sent de ninguna, soc un poc de totes elles. Si li peguen una mirà al Llibre Oficial de la SSM trobaràn, des de ja fa alguns anys, algún treball meu, col.laboració que me honra i que agraixc a la Junta Major per concedir-me eixe honor.
Fa també ja molts anys que Paco Celdrán em va brindar la seua amistat, lo que li agraixc. Hem col.laborat en molts actes festius i culturals, sent este XII Sopar de la Creu Marinera l’últim de eixa llarga serie.   

Fins l’any passat estes col.laboracions en els Sopars de la Creu Marinera les ha fet sempre el nostre benvolgut amic Pep Ombuena. Com tots sabem, el bó de Pep ens va deixar l’any passat. Ara, amb el permís de tots vosatros i en el del amic Celdrán,  volguera dedicar esta primera participación meua a la seua memoria.
En Paco admire tant la seua bonhomia com  la seua gran capacitat de treball. Treballa, es setmanasanter, es faller, porta avant junt a Alicia, la seua dona, una familia numerosa i encara te temps per a mantindre, tan fresc com el primer dia, eixe lloc virtual de diàleg constructiu entre confrares que es EOS (Encontres i Opinió Setmanasantera), entitat que organitza cada any este sopar.
Si abans parlavem d’EOS com un punt d’encontre virtual i no material, hi ha que dir que els Sopars de la Creu Marinera son tot lo contrari, son materials al cent per cent. Ací, en el sopar, es parla i es raona - que es el parlar enllumenat per la intel.ligència - sobre lo diví i lo humà, pero, sobre tot es parla de la Setmana Santa, de la Marinera, de la nostra.
Estos sopars son també el marc on EOS materialitza cada any l’agraiment i reconeiximent del col.lectiu a dos confrares per la seua dedicació a la Setmana Santa del Grau, Canyamelar i Cabanyal, otorgant-los la Creu Marinera.
El sopar es, en el mon hiperactiu en el que vivim, el moment en el que la familia es reunix; és  l’ocasió òptima per a tractar els temes del dia a dia que afecten als seus membres. Es una ocasió tan íntima i senzilla com important. Cal no olvidar que algo tan fonamental per al cristià com és l’eucaristía es va instituir en el transcurs d’un sopar.  
Este es el Sopar de la Creu Marinera que fa dotze. Nou d’ells s’han celebrat en el Cabanyal, un en el Grau i un en el Canyamelar. Esta nit torna a ser en el Cabanyal (en puritat en el Cap de França), en concret en el barri Llamosí, en el local de la Germandat de la Coronació d’Espines del Nostre Senyor Jesucrist. Moltes gràcies per obrir la vostra casa i acollir este acte tan especial.
Moltes gràcies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario